18 Ağustos 2014 Pazartesi


 Kremalı Poğaça
Malzemeler
1/2 küp yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 kutu çiğ krema
1 yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine susam yada çörek otu

Yapılışı
Ilık süte şekeri ekleyip mayayı eritip köpürene kadar bekliyoruz.
Daha önceden tereyağınu eritip ılıtıyoruz.
Mayanın üzerine sıvı malzemeleri ve unu ilave ediyoruz. En son tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edince üzerini bezle kapatıp 20 dk bekletiyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça alıp istediğimiz şekli veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı şeklinde çiziyoruz.
Susam yada çörek otu serpip tepsi mayası için 10 dk dinlendiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 175 derece fırında üzeri kızarana kada pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder