10 Kasım 2013 Pazar

Sokak Simidi


Malzemeler
2 su bardağı ve 1/3 su bardağı buğday unu
2 su bardağı tam buğday unu
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ 
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
3 paket susam(Ağır ateşte yağsız tavada kavrulacak)
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su

Yapılışı
Un elenir ortası havuz gibi açılır ve içine maya,şeker,süt ve su konulur.Tuz unun etrafına serpilir ve yavaş yavaş karışıma dahil edilir.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurulur.
Hava almaması için mayalanacağı kabın ağzı streçlenir.1 saat bu şekilde bekletilir.
Mayalanan hamur 8 eşit parçaya ayrılır.10 dakika daha dinlendirilir.

Bezeler kalem şeklinde yuvarlanır ve iki eşit parçaya bölünür.Bölünen iki parça birbirne ters şekilde sarılıp simit şekli verilir.
Bir kapta pekmez ve su karıştırılır.Ayrı bir kaba kavrulmuş susamlar konur.
Simitler önce pekmezli suya batırılır ve suyun iyice akması sağlanır.
Sonra susama bulanır.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip 175 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder