9 Kasım 2013 Cumartesi

Sütlaç

Malzemeler
1 lt süt (sıcak olacak)
1 su bardağından1 parmak eksik pirinç 
1 su bardağı şeker (en son eklenecek)
Pirincin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su(nişastanın çıkması için suyun sıcak olması lazım)
1 yemek kaşığı nişasta (soğuk sütle açılacak)
Vanilya

Yapılışı
Pirinç yıkanır üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.Pirinçler pişene kadar haşlanır.Suyu çekildiği halde pirinçler pişmediyse su ilavesi yapılır.
Pirinçler yumuşayınca sıcak süt eklenir.Biraz daha kaynatılır.Kıvamı cıvıksa,ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı nişasta soğuk sütle açılıp tencereye ilave edilir.Ardından şeker eklenir.Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya da sütlaca eklenirse daha zengin bir aroması olur.
Sütlaç pirinçteki nişastadan dolayı soğudukça katılaşan bir tatlı.O yüzden bu ölçüye 1 yk nişasta yeterli geliyor.Fazlasını ekleyip yaptığımda soğuyunca çok sert olduğunu gözlemledim.
Sıcak halde kaselere paylaştırıp,soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hülya

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder