9 Kasım 2013 Cumartesi

Bafra Pidesi


Malzemeler
1 çorba kaşığı instant maya
4 su bardağı elenmiş un
Yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin
500 gr kıyma
2 adet soğan
Tuz 
Karabiber

Yapılışı

Un elenir ortası havuz gibi açılır.Havuza maya,şeker,süt ve su eklenip karıştırılır.Tuz mayalanma aşamasında eklenirse mayanın ölmesine neden olur.Tuz havuzun etrafında kalan una eşit şekilde paylaştırılır.Yavaş yavaş karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur iyice özleşene kadar yoğurulur.10 dk kadar yoğurulabilir.Hamurun bir miktar ele yapışması fakat kolay yoğurulur olması gerekiyor.Hazır olan hamur üzerine nemli bir bez örtülüp 10 dk dinlendirilir.Dinlenen hamur eşit parçalara bölünür ve 10 dk daha dinlendirilir (üzeri örtülü).Son aşamada hamura şekil verilip iç harcı eklenip kapatılır.(Hamur uzunlamasına açılır) Ek yerlerine kabarmaması için bıçak izi yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür.

İç harcın hazırlanması
Soğan ve tuz az yağda kavrulur.Üzerine kıyma ve karabiber eklenir.Tuzu eksikse ilave edilir.Soğuması için dinlendirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder