24 Nisan 2013 Çarşamba

Kakao Dalgalı Kek



Bugün küçük oğlumun kontrolü için hastanedeydik.Eve geldiğimizde,bu yorgunluğu ancak bir bardak çay ile bir dilim kek alır dedim ve öyle de oldu.Tarif eşimin kardeşine ait.Aslında o normalde göz kararı yapıyordu.Bugün beni kırmadı ve meşhur kekinin tüm sırlarını benimle paylaştı.
Sünger gibi yumuşacık oluyor.Ertesi güne kalsa bile(kaldığı çok nadir görülür bizim evde) ilk günkü yumuşaklığını koruyor.Biz yaptık,yarısını yedik bile.Size de şimdiden afiyet olsun.

KAKAO DALGALI KEK

*3 yumurta
*2 su bardağı şeker(isteğe bağlı azaltılabilir)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1,5 su bardağı süt
*2,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 çorba kaşığı kakao


3 yumurta,2 su bardağı toz şekeri cam bir kapta beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz.(7 dakika yeterli)

Karışıma 1 su bardağı sıvı yağ,1,5 su bardağı sütü ve eleyerek unumuzu ilave ediyoruz.Biz işin kolayına kaçıp mikserin en düşük devrinde karıştırdık.El çırpıcısıyla nazik bir şekilde karıştırmak kekin daha çok kabarmasına yardımcı oluyor.Sonrasında vanilya ve kabartma tozunu ekleyellim.Kabartma tozundan sonra çok karıştırmayalım ki kekimiz güzel kabarsın.

Karışımdan 1 kase ayırıp,kalanı sıvı yağ ile yağladığımız kalıba döküyoruz.Ayırdığımız karışımı 2 çorba kaşığı kakao ile karıştırıp,kekin üzerine gezdiriyoruz.Yemek kaşığını döndürerek,döktüğümüz karışımın dalga şekli almasını sağlıyoruz.

150 derecede ısıtılmış fırında,içi pişene kadar pişiriyoruz.Ben pişme kontrolü için,kahvaltı bıçağını birkaç farklı yerinden keke batırıyorum.Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

*İlk 20 dakika fırının kapağını açmamak çok önemli.Kekin çökmesine neden oluyor.
**Her fırının kek pişirme derecesi farklı oluyor.Benim fırınım 150 derecede pişiriyor.Eğer fırınınızın pişirme ayarı farklıysa ona uyun derim.

Afiyet Olsun.
Hülya
                                                                                                                 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder