23 Nisan 2013 Salı

Tavuklu Yoğurt Çorbası






Yapılmayı ve yazılmayı bekleyen o kadar çok tarifim var ki içim içime sığmıyor.Keşke daha fazla zaman ayırıp,tarif yayınlayabilsem. Bu akşam yemeğinin favorisi olan tarifi yazmadan edemedim.Umarım başka mutfaklarda da pişer ve beğenilir.

TAVUKLU YOĞURT ÇORBASI

Tavuk suyu için:

*1 adet bütün kemikli tavuk göğsü

*2 adet havuç

*1 adet defne yaprağı

*1 çay kaşığı karabiber

*1 adet kuru soğan

*Su

Çorba için:

*3 yemek kaşığı un

*1 yumurta

*4 çorba kaşığı yoğurt(isteğe bağlı miktar arttırılabilir)

*4 su bardağı tavuk suyu

*2 su bardağı soğuk su

*Tuz

*Yarım limonun suyu

*1 diş sarımsak rendesi(isteğe bağlı)

Üzerine:

*1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin

*Toz kırmızı biber



Öncelikle tavuk suyunu hazırlamak için; bütün tavuk göğsüne üzerini kaplayacak kadar su ilave edelim. Tavuk suyu malzemeleriyle birlikte, 20 dakika düdüklü tencerede haşlayalım. Pişen tavuğu soğuduktan sonra didiklemek için kenara alalım ve tavuk suyunu süzelim.

Çorbayı yapacağımız tencerede;3 yemek kaşığı unu,1 adet yumurtayı,4 çorba kaşığı yoğurdu,2 diş sarımsak rendesini ve 2 bardak suyu ekleyip,çırpma telliyle iyice çırparak,kısık ateşte yoğun bir kıvam alana kadar pişirelim.

İyice yoğunlaşan çorbamıza,hazırladığımız tavuk suyundan 4 su bardağı ilave edelim.Didiklediğimiz tavuk etlerini,yarım limon suyunu ve tuzu ilave ederek çorbamızı 10 dakika daha kısık ateşte pişirelim.

Üzerine;1 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte kızdırıp üzerine kırmızı biberi ekleyip,çorbamızın üzerine gezdirelim.



***Yoğurdun girdiği yerde sarımsak olmazsa olmazımdır. Damak zevkinize uymayacağını düşünüyorsanız kullanmayabilirsiniz.



AFİYETLE.

                                                                                                                          Hülya Orhan

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder